دانلود پاورپوینت فصل دهم کتاب رشد حرکتی نوشته معصومه شجاعی و افخم دانشفر در ۱۳۲ اسلاید که قابل ویرایش هم می باشد.
عنوان فصل دهم : حرکات بنیادی
جهت آشنایی شما عزیزان با محتوای پاورپوینت فصل دهم کتاب رشد حرکتی نوشته معصومه شجاعی و افخم دانشفر چندتا اسلاید را قرار می دهیم .
محتوای اسلاید دوم
حرکات بنیادی
- پس از حرکات مقدماتی، حرکات بنیادی ظاهر می شوند. در دوره ی حرکات بنیادی کودک به نحوهی اجرای انواع حرکات استواری، جابجایی و دستکاری به صورت مجزا و سپس در ترکیب با یکدیگر پی می برد. برخلاف حرکات بازتابی و مقدماتی که بیشتر تحت تاثیر عوامل وراثتی قرار می گیرند و ترتیبی بسیار قابل پیش بینی دارند، حرکات بنیادی مخصوص در مرحلهی آخر (مرحله ی پیشرفته) از عوامل محیطی و عوامل مربوط به تکلیف تأثیر زیادی می پذیرند.
- همان طور که در فصل مربوط به مدل ساعت شنی گالاهو گفته شد (فصل ۲)، دورهی حرکات بنیادی از سه مرحله ی مجزا که دارای همپوشی هستند، تشکیل شده است: مرحلهی ابتدایی، در حال رشد و پیشرفته، در مرحله ابتدایی که معمولا در دورهی نوپایی (۲ تا ۳ سالگی) مشاهده می شود، اولین تلاش های هدف دار برای اجرای حرکات بنیادی صورت می گیرد. حرکات بنیادی در این مرحله دارای ترتیبی اشتباه بوده یا فاقد بخش هایی از زنجیره ی حرکت می باشند، هماهنگی ضعیفی دارند و فرد در اجرای حرکت یا به طور محدود و یا بیش از حد از بدن استفاده می کند. در مرحلهی در حال رشد که معمولا در اوایل دورهی کودکی (۳ تا ۵ سالگی) دیده میشود، کنترل و هماهنگی حرکات بنیادی افزایش می یابد؛ ولی استفاده از بدن، هنوز محدود یا بیش از حد است. رشد حرکتی تا این مرحله، عمدتا از طریق فرایند بالیدگی صورت می گیرد. اگر شرایط مناسب محیطی فراهم نباشد، افراد به مراحل بالاتر رشد حرکتی صعود خواهند کرد. در مرحله ی پیشرفته که غالبا در اواسط یا اواخر دورهمی کودکی (۶ تا ۱۰ سالگی) دیده میشود، کنترل، هماهنگی و کارایی مکانیکی افزایش می یابد. رشد آن دسته از مهارت های دستکاری که نیازهای ادراکی – حرکتی بیشتری دارند، مثل دریاف، ضربه با دست به توپ متحرک و ضربه با پنجه تا اندازهای کندتر بوده و دیرتر به مرحله ی پیشرفته می رسند. رسیدن به این مرحله مستلزم فرصتهای تمرینی، تشویق و آموزش است. نرسیدن به این مرحله، از رشد حرکتی و رسیدن به مراحل بعدی جلوگیری می کند.
محتوای اسلاید سوم
- معمولا در اجرای حرکات بنیادی تفاوتهای زیادی در ارتباط با سن دیده میشود. این تفاوتهای رشدی شامل تفاوتهای بین کودکان، تفاوت های بین الگوها و تفاوت های درون الگوهاست. تفاوتهای بین کودکان، نشان دهنده تفاوت های فردی و اصل منحصر به فرد بودن هر انسان در یادگیری مهارت های حرکتی است. با وجود این که توالی رشد حرکتی برای اکثر کودکان یکسان است و همه ی کودکان به ترتیب از مراحل ابتدایی، در حال رشد و پیشرفته عبور می کنند؛ ولی سرعت رشد، بسته به عوامل وراثتی و محیطی متفاوت است. تفاوتهای بین الگوها در تمام کودکان دیده می شود. ممکن است که کودک در بعضی حرکات بنیادی در مرحله ی ابتدایی، در برخی در مرحلهی در حال رشد و در بعضی دیگر نیز در مرحله ی پیشرفته باشد. این تفاوتها بیشتر تحت تاثیر تجربیات آموزشی و بازیهای کودک است. پیشرفت کودک در حرکاتی که بیشتر به آنها پرداخته، بیشتر است. تفاوتهای درون الگوها یعنی در الگوی بنیادی معینی، ترکیبی از مراحل ابتدایی، در حال رشد و پیشرفته دیده میشود. به عنوان مثال، ممکن است در مهارت پرتاب، عمل اندام فوقانی در مرحلهی در حال رشد، عمل اندام تحتانی در مرحله ی پیشرفته و عمل تنه در مرحله ی ابتدایی باشد. این تفاوتها نیز رایج است و غالبا در نتیجه الگوسازی ناقص از حرکات دیگران، فرصتهای کم یادگیری، موفقیت اولیه در عمل نادرست یک بخش از بدن و … به وجود می آید.
نمای کلی از اسلایدها
توجه : لینک دانلود پس از خرید برای شما نمایان شده و به ایمیل وارد شده نیز ارسال خواهد شد.
راهنمای خرید اینترنتی
دانلود پاورپوینت فصل سوم کتاب تعلیم و تربیت و مراحل آن غلامحسین شکوهی
دانلود پاورپوینت فصل دوم کتاب رشد حرکتی معصومه شجاعی و افخم دانشفر
دانلود پاورپوینت فصل هفتم کتاب رشد حرکتی معصومه شجاعی و افخم دانشفر
دانلود پاورپوینت فصل نهم کتاب رشد حرکتی معصومه شجاعی و افخم دانشفر
دانلود پاورپوینت فصل سوم کتاب رشد حرکتی معصومه شجاعی و افخم دانشفر