دانلود پاورپوینت فصل هفتم کتاب روانشناسی در نهج البلاغه مفاهیم و آموزه ها دکتر مسعود آذربایجانی محمد صادق شجاعی در ۴۶ اسلاید که قابل ویرایش می باشد.
عنوان فصل هفتم : رفتار و تعادل اجتماعی
جهت آشنایی شما عزیزان با محتوای پاورپوینت فصل هفتم کتاب روانشناسی در نهج البلاغه مفاهیم و آموزه ها دکتر مسعود آذربایجانی محمد صادق شجاعی محتوای چندتا اسلاید را قرار می دهیم تا آشنایی بیشتری پیدا کنید.
محتوای اسلاید ششم
۲. تأثیر تمایلات در شناخت: «ای مردم من درباره شما از دو چیز هراسناکم، یکی پیروی از هوای نفس و دیگری آرزوی دراز داشتن، زیرا پیروی از هوای نفس انسان را از حقیقت باز می دارد و آرزوهای طولانی آخرت را به فراموشی می سپارد» (خطبه ۴۲). از این رو در توصیف پارسایان، دوری ایشان از تمایلات ناپسند را سبب وصول به حق و هدایت می داند ((… پارسایان هواهای نفسانی را که همچون پیراهن تن او را فرا گرفته بود، کنده و به دور افکندند. و به جز اندوه وصال خدا همه غم ها را از خود دور کرده تا اینکه از کوری جهل و نادانی بیرون آمده و در جمع هواپرستان شرکت نمی کند» (خطبه ۸۷).
در روان شناسی اجتماعی راه های نفوذ عاطفه بر شناخت را این موارد میدانند: تأثیر خلق و خو بر ادراک از طریق ارزیابی مثبت یا منفی، از طریق اثر آن بر حافظه و از طریق افزایش یا کاهش خلاقیت (همان). اما تأثیر تمایلات و گرایش های نفسانی که جنبه اخلاقی دارد مورد غفلت قرار می گیرد؛ در صورتی که تمایلات نیز می توانند باعث شوند بخشی از اطلاعات و محرکها نادیده گرفته شوند و به گونه ای خطای شناختی اتفاق افتد. به همین جهت محبت افراطی نیز موجب خطای شناختی می شود؛ «به زودی دو دسته در مورد من به هلاکت می رسند: دوست افراطی که دوستی اش او را از حق خارج می کند و دشمن افراطی که بغضش او را از مسیر حق منحرف می گرداند» (خطبه ۱۲۷). البته تأثیر انتظارات و انگیزه ها در شکل گیری برداشت در ادراک اجتماعی مورد قبول است که تمایلات نیز در انتظارات و انگیزه ها مؤثرند (آذربایجانی و همکاران، ۱۳۸۲).
نمای کلی از اسلایدها
توجه : لینک دانلود پس از خرید برای شما نمایان شده و به ایمیل وارد شده نیز ارسال خواهد شد.
راهنمای خرید اینترنتی