اقدام پژوهی چگونه می توانم به دانش آموزان در انتخاب رشته تحصیلی کمک نمایم؟ به صورت ورد در ۲۶ صفحه.
فهرست مطالب
چکیده : ۳
مقدمه: ۵
بیان مسئله: ۷
تعریف و توصیف مفاهیم و واژگان: ۹
پیشینه علمی تحقیق.. ۱۰
فرم انتخاب رشته در هدایت تحصیلی یکی از دانش آموزان : ۱۳
جمع آوری اطلاعات (شواهد ۱) ۱۴
استفاده از روش مشاهده مستقیم. ۱۵
عوامل موثر در انتخاب رشته. ۱۵
بعداز بیان نظرات و بررسی آنان ، پژوهنده نظرات فوق را بدین گونه دسته بندی نمود . ۱۶
ب) شاخصهای کیفی وضع موجود. ۱۶
مصاحبه با هنرجو مصطفی عدالتی رشته تربیت بدنی: ۱۷
تجزیه و تحلیل (شواهد ۲) ۱۸
عوامل بیرونی.. ۱۸
عوامل درونی.. ۱۹
عوامل مزاحم درانتخاب رشته مناسب ودرست: ۲۰
امکانات و تجهیزات آموزشی مدارس.. ۲۱
اعتبار بخشی : ۲۲
الگوی تفسیر -روش شش پرسش: ۲۳
نمودار تفصیلی شش پرسش: ۲۳
راه حلهای پیشنهادی: ۲۵
منابع: ۲۶
چکیده :
هدف این پژوهش چگونگی کمک به دانش آموزان جهت انتخاب رشته درست و تعیین عوامل موثر بر رضایت دانشآموزان شاخه نظری دوره متوسطه در انتخاب رشته تحصیلی بوده است. جامعه پژوهشی شامل دانشآموزان پسر سال اول دورهی متوسطه هنرستان دارالفنون است که در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ مشغول به تحصیل بودند. با روش نمونهگیری تصادفی خوشهای تعداد ۶۰ نفراز آنان به عنوان نمونه انتخاب گردیدند که در پرسشنامه ما مشارکت کردند. به منظور گردآوری دادهها از یک پرسشنامه چهار گزینه ای شامل ده سوال، به همراه مصاحبه استفاده گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روشهای آمار توصیفی شامل فراوانی و درصد ویژگیهاو عوامل موثر در انتخاب رشته را بخوبی برای ما نشان میدهد.همچنین نتایج بیانگر وجود ارتباط بین اولویت شغلی آینده و رضایت از انتخاب رشته بوده است. در این پژوهش عوامل موثر بر انتخاب رشته به ترتیب، علاقه شخصی واستعداد، بازار کار و توصیه مشاور و اولیاء بوده.
انتخاب رشته تحصیلی در پایان مقطع تحصیلی اول دبیرستان یکی از دغدغه های مهم دانش آموزان و والدین آن ها می باشد زیرا انتخاب درست رشته تحصیلی یکی از دلایل موفقیت تحصیلی و شغلی دانش آموزان در آینده می باشد.
دانش آموزان برای انتخاب رشته باید کاملا آزاد باشند و خودشان شخصابراساس استعداد و علاقه درونی خودشان تصمیم بگیرند و طوری نباشد که دانش آموزی فقط برای رضایت والدین و یا اطرافیانشان رشته خود را انتخاب کند.
در انتخاب رشته در دبیرستان علاقه و میزان پیشرفت درسی و انگیزه خود جوش هر دانش آموز به درس های اصلی آن رشته تحصیلی است ، یعنی دانش آموزان از خواندن و مطالعه درس های آن رشته شخصا لذت ببرد و احساس تسلط بر آن درس را در خود احساس کند.
رشته تحصیلی که مورد علاقه افراد نباشد باعث از بین رفتن بسیاری از لذت ها و موفقیت ها در فرد می شود و بسیار اتفاق افتاده است که دانش آموزان فعال و با استعداد به خاطر اینکه رشته تحصیلی مناسبی را در دبیرستان انتخاب نکردند در ادامه تحصیل و یا پیدا کردن شغل مرتبط با رشته خود ناکام ماندند.
شناخت رشته و سپس انتخاب رشته در هنگام انتخاب رشته تحصیلی بسیار مهم و موثر می باشد و والدین ، دانش آموزان ، معلمان ، مشاوران و رسانه ها در شناخت و ارایه رشته های مختلف به دانش آموزان وظیفه سنگینی را بر عهده دارند.
انتخاب رشته تحصیلی در دروه دبیرستان مقدمه ای برای انتخاب شغل می باشد .
پدر و مادر باید رقابت های ناسالم و سلیقه و علاقه ناسالم خود را در انتخاب رشته تحصیلی فرزندشان کنار بگذارند و برای انتخاب رشته تحصیلی فرزندشان شیوه مشارکتی را پیش گیرند و از افراد صاحب نظر بخصوص مشاور مدرسه استفاده کنند و جهت راهنمایی بیشتر ارتباط تنگاتنگی ایجاد کنند.
انتخاب رشته نباید برای دانش آموزان به صورت تحمیلـــی باشد زیرا باعث عدم رضایت شغلی و ترک تحصیــل دانش آموزان می شود. ملاک اصلی در انتخاب رشته نمره ، سلیقه و علاقه دانش آموزان می باشد و والدین نباید رشته ای را به فرزند خود تحمیل کنند چون اگر دانش آموزی به اجبار وارد رشته ای شود در آینده دچار مشکل می شود.
بهترین منبع برای هدایت دانش آموزان به سمت انتخاب رشته مشاوران تحصیلی مدارس هستند که در طول سال با برگزاری آزمون ها ی مختلف علاقه مندی و استعداد افراد را می سنجند. مشاوران تحصیلی نظر دبیران ، نظر والدین و دانش آموزان را سوال می کنند و شناختی که مشاوران تحصیلی از دانش آموزان دارند بهترین ملاک برای هـــدایت دانش آموزان به سمت انتخـاب درست رشته تحصیلی می باشد.
نمای کلی از صفحات ورد
توجه : لینک دانلود پس از خرید برای شما نمایان شده و به ایمیل وارد شده نیز ارسال خواهد شد.
راهنمای خرید اینترنتی
دانلود رایگان فیلم کامل: سیستم سازی کسب و کار
دانلود رایگان : کتاب الکترونیکی استودیوی جیبی + ویدیوهای آموزشی مکمل
۳ گام کوچک برای موفقیتهای بزرگ
چگونه با کمتر از یک میلیون تومان یک سایت پولساز داشته باشیم؟
هفت کلید برای داشتن شخصیت مثبت
۶ نکته برای افزایش کارایی خواندن
گامهای عملی برای دستیابی به رویاهایتان
چگونه هفتهای سرشار از انرژی را شروع کنیم؟
۵ عامل اصلی ایجاد احساسات منفی
مصاحبه سیانان مانی درباره کتاب «تبدیل رویا به ثروت»
آموزش کامل کار با وردپرس – طراحی سایت بدون برنامه نویسی